Hyppää sisältöön

Jatke ja Sagax – yhteistyötä rakentavalla asenteella

Yhteistyö onnistuu parhaiten rehdillä ja rakentavalla asenteella, kertovat HTJ:n projektijohtaja Timo Heiskanen, Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen, Sagaxin kiinteistökehitysjohtaja Tomi Hatakka ja Jatke Oy:n hankekehitysjohtaja Mikko Halme.

Jatke Toimitilat Oy on toteuttanut yhdessä kiinteistösijoitusyhtiö Sagaxin kanssa useita uudishankkeita. Keväällä 2022 Jatkeen, Sagaxin ja Rakennuttajatoimisto HTJ:n yhteistyössä on valmistunut kaksi kohdetta: Logistiikkahalli Vantaan Ansatielle sekä myymälä- ja korjaamotilat Helsingin Konalaan. Myöhemmin vuoden 2022 lopulla on valmistumassa myös varasto- ja tuotantotiloja Vantaan Tulkintielle.

Kaikkiin kohteisiin haetaan BREEAM Very Good -tason sertifikaattia. BREEAM on Euroopan yleisimmin käytetty ympäristösertifikaattijärjestelmä, jossa ympäristövaatimusten täyttymistä arvioidaan esimerkiksi projektinjohtamisessa, rakennuksen energiankäytössä, ilmastoinnissa, valaistuksessa, jätteiden käsittelyssä, maankäytössä ja vaikutuksissa lähiympäristöön.

Sagax sijoittaa tuotanto-, teollisuus-, varasto-, ja logistiikkakiinteistöihin pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa sekä suurissa yliopistokaupungeissa. ”Tarkoituksenamme on luoda liiketoimintaa tukevat toimitilat asiakkaille ja mahdollistaa joustava toimitilaratkaisu. Olemme onnistuneet Jatkeen kanssa toteuttamaan asiakkaillemme erinomaiset, tarkoitukseensa täydelliset toimitilat. Hankkeet on suunniteltu alusta alkaen vastaamaan asiakkaiden tarpeita, ympäristönäkökulmat huomioiden ”, kertoo Sagaxin kiinteistökehitysjohtaja Tomi Hatakka.

Sagaxin puitesopimuskumppanina toimiva, rakennuttamisen, työmaavalvonnan, energia- ja ympäristökonsultoinnin sekä projektinjohdon asiantuntijapalveluita tarjoava Rakennuttajatoimisto HTJ on ollut hankkeiden etenemiseen tyytyväinen.

”Kaikki on sujunut hyvin ja suunnitellut aikataulut ovat pitäneet. Erityisen hieno kohde valmistui Konalaan Ruosilantielle. KTM Nordic Oy, RX Moto OY sekä Nutrimarket Oy pääsivät muuttamaan uusiin toimitiloihinsa sovitussa aikataulussa, ja kohde luovutettiin nollavirheluovutuksena”, iloitsee HTJ:n projektijohtaja Timo Heiskanen. ”Kun yhteistyö rakentuu alusta saakka ammattitaitoiselle, avoimelle, rehdille ja rakentavalle asenteelle, sujuu projekti kaikkien osapuolten kannalta paremmin. Tällaista yhteistyötä olemme tehneet Jatkeen kanssa hankkeessa alusta lähtien”, Heiskanen jatkaa.

”Yhteistyö tilaajan kanssa on ollut mutkatonta”, vahvistaa Jatke Toimitilat Oy:n yksikönjohtaja Esa Rautanen. ”Yhteistyön sujuvuudesta suuri kiitos kuuluu työmaille sekä projektihenkilöstölle. He ovat varmistaneet hankkeiden etenemisen laadukkaasti ja aikataulussa ja onnistuneet tässä erinomaisesti pandemian ja Ukrainan sodan aiheuttamista haasteista huolimatta”, Esa muistuttaa.

Hankkeet

Kohde Koy Vantaan Ansatie 4, projektinjohtourakka
Sijainti
Ansatie 4, Vantaa
Rakennus
Logistiikkahalli, joka liittyy olemassa oleviin varastotiloihin, 11 329 m2. Laajennusosan käyttäjänä mm. Kaha Oy
Rakennusaika
4/21–5/22

Kohde Koy Ruosilantie 14, KVR-urakka
Sijainti
Ruosilantie 14, Konala, Helsinki
Rakennus
Myymälä- ja korjaamotilat, 2 280 brm2. Kiinteistön käyttäjinä KTM Nordic Oy, RX Moto OY sekä Nutrimarket Oy.
Rakennusaika
Suunnittelu aloitettu 2/21, rakentaminen 8/21–4/22

Kohde Koy Vantaan Tulkintie 29, KVR-urakka
Sijainti
Tulkintie 29, Vantaa
Rakennus
Varasto- ja tuotantotiloja Ruukille, 3 843 brm2
Rakennusaika
Suunnittelu aloitettu 6/21, Rakentaminen 1/22–10/22

RX Moton viimeistellyt myymälätilat ovat valmiina ottamaan asiakkaat vastaan.

Nutrimarket Oy:n Aminopörssi-myymälä varastoineen valmistui aikataulussa. 

KTM Nordic Oy:n korjaamotilat on varustettu akustiikkaseinillä. Henkilöstö pääsee työskentelemään miellyttävissä, valoisissa ja avarissa olosuhteissa, jossa korjaamon äänien haittavaikutukset on minimoitu.

Ansatie 4:n logistiikkahalli kytkeytyy saumattomasti olemassa oleviin varastotiloihin.