Hyppää sisältöön

JATKE 10v. Jatke syntyi henkilöstönsä osaamisesta

Jatke Rakentaa -blogissamme pääset seuraamaan hankkeidemme vaiheita työmaiden  ja tekijöiden silmin sekä yrityksemme tapaa toimia ja tehdä asioita. Jatke Oy:n kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi julkaisemme mietteitä historiamme alkumetreiltä.

 

Syksy 2008 toi muutoksia ison suomalaisen rakennuskonsernin liiketoimintastrategiaan, kun vahvat alueyksiköt lakkautettiin itsenäisinä toimijoina. Turun alueella tämä tarkoitti Oka Oy:n liiketoiminnan alasajoa. Kari Grönforsin mielestä tämä ei ollut oikea suunta. Huolena oli esimerkiksi ammattimiesten työpaikkojen säilyminen alueella. Näistä mietteistä alkoi suunnitteluprosessi, mikä johti Jatke Oy:n perustamiseen.

 

Ennen vuodenvaihdetta 2009 Kari kävi keskusteluja useammankin luottomiehensä kanssa. Keskustelut tiivistyivät lopulta viiden miehen välille. Tavoitteena oli varmistaa, että Turun alueella ollut Oka Oy:n ammattitaitoinen porukka saisi jatkaa työtään ja tuoda perintönä perustettavaan yhtiöön tietotaitonsa luotettavasta rakentamisesta. Karin mielestä olisi ollut hullua ajaa alas hyvin toimiva ja tuottava yksikkö, kun usko kannattavan liiketoiminnan jatkamiseen oli vahva.

”Yhden liiketoimintakaupan jälkeen oli mahdollista perustaa uusi yhtiö. Syksyn keskustelujen jälkeen halusin kunnioittaa viisikon roolia myös yhtiön nimessä. Päätös tuli yön pimeinä tunteina Juhanin, Arin, minun, Timon ja Esan etunimen ensimmäisistä kirjaimista. Lisäksi nimi viestitti, että teemme entisille liiketoiminnoille Jatketta”, muistelee Kari.

 

Lopulta koko viisikko töihin Jatkeelle

Ensimmäinen logomme ja logo, jossa englanninkielinen slogan.

Mikkolan Timon kanssa suunnitelmat täsmentyivät ja hän onkin Jatke Oy:n työntekijä numero kaksi. Noin vuoden kuluttua pystyin ilokseni toteamaan, että kaikki keskusteluissa mukana olleet henkilöt olivat päätyneet Jatkeelle töihin.

”Jatkeen logon ensimmäinen versio on ihan graafikko Grönforsin käsialaa. Muutama värikasetti siinä meni ennen kuin logon kirjoitusasu ja väri olivat mieleiset. Seuraavassa vaiheessa logoamme kehitti oikea mainostoimisto tuoden siihen kansainvälisyyttä englanninkielisellä sloganilla, josta luovuttiin nopeasti  rakennusneuvos Juhani Pousin toivomuksesta. Tämän jälkeen logo on kehittynyt ja värikin käväisi punaisempana. Viime vuonna logomme koki historian suurimman modernisointinsa, mutta väriksi palautui pitkälti vuonna 2008 päätetty violetin sävy”, täsmentää Kari.

Keväällä 2010 uudella otteella kasvuun käsiksi

Logo sloganilla ja toiseksi viimeinen logomme.

 

Keväällä 2010 Jatke Oy vahvisti toimintaansa, kun pitkänlinjan rakennusalan vaikuttaja Juhani Pousi osti enemmistön yrityksen osakkeista ja ryhtyi hallituksen puheenjohtajaksi. Samaisessa 9.4.2010 tiedotteessa julkaistiin myös Esa Elorannan aloittaneen Jatkeen toimitusjohtajana. Jatkeen strategiana oli jatkaa kasvu-uralla julkisivusaneerauksessa ja lisätä panostusta toimitila- ja asuntorakentamisessa. Yhtiön pääkonttori muutti Kouvolaan ja asiakkaita palveltiin Kouvolan lisäksi aluetoimistoista Tampereelta, Turusta ja Vantaalta. Näillä päätöksillä on ollut hyvä jatkaa yhtiön kehittämistä 2010-luvulla.

 

Luottamus loi toimintaan jatketta

Ensimmäisen kahden vuoden aikana Suomi ja koko maailma eli Yhdysvallan pankkikriisin jälkeistä aikaa. Suomessa talouskriisi korvensi eritoten uudisrakentamista. Jatkeessa oli kuitenkin vahva usko, että taloja ja toimitiloja pitää välillä remontoida olipa lama tai ei.

”Taantumassa henkilökohtaiset asiakassuhteet korostuvat. Onneksi taustapeiliin katsoessamme pysyimme toteamaan, että luotettavimmat asiakkaamme eivät tuijottaneet neuvotteluissa pelkästään yhtiön Y-tunnusta. Haluankin nostaa muutaman asiakkaan esille: Helsingistä Anssi Väätäisen ja Juha Hartikkan sekä Turusta Hemmo Lukanderin ja Jouni Kourulan. Kiitos, että luotitte meihin. Kuluneiden vuosien aikana on tapahtunut paljon, mutta yhdessä työskentelemällä sekä rakentamalla laadukkaasti ja tekemällä sen mikä on yhdessä asiakkaiden kanssa sovittu, olemme saavuttaneet nykyisen asemamme Suomen rakennusliiketoiminnassa. Kiitokset koko henkilöstölle yhteisistä ponnisteluista”, kiteyttää Jatke Oy:n ensimmäinen toimitusjohtaja Kari Grönfors.