Hyppää sisältöön

JATKE 10v. As Oy Ristolantie 14 oli Jatke Oy:n ensimmäinen kohde pääkaupunkiseudulla

Jatke Rakentaa -blogissamme pääset seuraamaan hankkeidemme vaiheita työmaiden  ja tekijöiden silmin sekä yrityksemme tapaa toimia ja tehdä asioita. Jatke Oy:n kymmenvuotisen taipaleen kunniaksi julkaisemme kuulumiset ensimmäiseltä työmaaltamme.

Jatke Oy täyttää 22.1.2019 kymmenen vuotta. Aikajänne ei ole pitkä Suomalaisessa rakennusliiketoiminnassa, mutta Jatkeelle ensimmäiset kymmenen vuotta ovat osoittaneet, että tavallemme toimia on kysyntään markkinoilla.  

 

Kymmenen vuoden aikana on tapahtunut paljon: liikevaihto on kasvanut seitsemästä miljoonasta lähes 300 miljoonaan euroon, henkilöstö on kasvanut vajaasta neljästäkymmenestä yli kolmensadan ja emoyhtiö Jatke Oy on saanut rinnalleen tytäryhtiöinä Jatke Uusimaa Oy:n, Jatke Länsi-Suomi Oy:n, Jatke Pirkanmaa Oy:n sekä Jatke Julkisivut Oy:n. Jatkeen menestyksen takana ja voimavarana on ollut kaikki nämä vuodet henkilöstö, joka tahtoo tehdä asiat paremmin.

Jatke Oy:n historian ensimmäinen kohde pääkaupunkiseudulla oli As Oy Ristolantie neljäntoista julkisivun kunnostustyö. Kohteen tarjosi yksi yhtiön perustajäsenistä Timo Mikkola heti yhtiön kaupparekisteröinnin jälkeen. Kyseessä oli Timolle tuttu asiakas, joten ensimmäisestä kohteesta lähtien hyvät henkilösuhteet ovat olleet yksi toimintamme kulmakivi. Timon sanoin: ”ihmiset näitä kauppoja sopivat ja onnistuneiden neuvotteluiden jälkeen voidaan aloittaa yhdessä sopimamme projekti”.

 

Ristolantie 14 elokuussa 2009.

As Oy Ristolantien työnjohtajaksi valittiin Matti Rekola, joka oli seurannut Timoa ja Kari Grönforsia perustettuun yhtiöön. Matilla, Timolla ja Karilla oli jo valmiiksi pitkä yhteinen historia Fenestra Oy:n, Turun Pinnoite-team Oy:n ja lopulta Oka Oy:n kautta Jatkeelle.

”Luottamus Timoon ja Kariin oli kova ja minulle oli täysin selvä jatkumo, että seuraan heitä Jatkeelle. Luottamuksesta kertoo sekin, että Turun Pinnoite-teamille tulostani sovittiin vuonna 1998 Kivenlahden Teboilin parkkipaikalla Karin Renault Lagunassa. Kättä päälle sopimuksen merkiksi ja kuppi kahvia juhlan kunniaksi. Ei siinä paljon kyselty kirjallisten sopimusten perään”, naurahtaa työmaapäällikkö Matti Rekola.

Pienestä ponnistettiin pääkaupunkiseudulla

Ristolantien julkisivun kunnostustyöt pyörähtivät käyntiin kesäkuussa 2009. Kohteessa korjattiin 13 parveketta, joista osa myös lasitettiin ja sisäpihan puoleisissa parvekkeissa uusittiin teräskaiteet. Lisäksi Ristolantie neljäntoista julkisivut eristerapattiin ja ovet sekä ikkunat uusittiin.  Kokonaisuudessa kohde oli verollisena 200 000 euron projekti. Tähän kohteeseen palkattiin myös ensimmäinen Jatke Oy:n työntekijä pääkaupunkiseudulle.

Työmaataulu Ristolantiellä.

”Kohde onnistui erinomaisesti. Tosin ei näin pieni kohde voi onnistua kuin hyvin. Minulta meni muistaakseni parisen tuntia päivässä viedä kohdetta eteenpäin. Kyllä kesä 2009 oli ja on ollut työhistoriani yksi rennoimmista kesistäni. No mahtui kohteeseen yksi hauska tapahtuma. Uusittavia sisäpihan parvekkeiden teräskaiteita oli kaikkiaan viisi kappaletta, jotka Kallion konemaalaus toimitti työmaalle henkilöauton peräkärryllä. Perille tuli ensimmäisessä kuormassa vain kolme, kun poliisi oli pysäyttänyt kuljetuksen Tampereen moottoritiellä ylikuorman vuoksi. Vuorokautta myöhemmin kuljettaja haki loput teräskaiteet moottoritien varresta Ristolantielle”, muistelee Matti.

Ensimmäisenä toimintavuonna Jatkeella oli pääkaupunkiseudulla neljän henkilön miehitys. Liiketoimintaa pyöritettiin Vantaan Korson Siriuksenpolun toimistosta, mikä remontoitiin omin voimin pääkaupunkiseudun toimistoksi. Kyseessä oli noin 100 neliön tila ja hieman varastotilaa päälle. Vuonna 2009 pääkaupunkiseudulla käynnistyi neljä kohdetta, joista viimeisenä Lauttasaaren As Oy Puistokaari 17:sta lähes miljoonaa euroa hipova julkisivuremontti.

Matka Ristolantieltä tähän päivään on ollut täynnä mielenkiintoisia hankkeita ja hyviä onnistumisia; matkanvarrelle mahtuu myös projekteja, jotka olisivat voineet mennä huomattavastikin paremmin. Menestyksemme kannalta tärkeintä kuitenkin on, että rakennetaan myös tulevina vuosina niin, että sitä kehtaa omalla nimellään esitellä.