Hyppää sisältöön

Espoon rakentamisen Hurraa-tunnustuspalkinto Kirstinmäen korttelikokonaisuudelle

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä Espoon rakennusvalvonta ovat myöntäneet tunnustuksen erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Vuoden 2022 Hurraa-palkinto myönnettiin Espoon keskuksessa sijaitsevalle Kirstinmäen asuinkerrostalojen korttelikokonaisuudelle. Lautakunta perustelee palkitsemista korttelin onnistuneella ja korkeatasoisella arkkitehtuurilla, jossa talojen värikäs ilme piristää Espoon keskuksessa sijaitsevan Suvelan asuinaluetta. Lautakunnan mielestä kyseessä on onnistunut lähiön kehittämis- ja täydennysrakennushanke.

Kirstinmäen korttelikokonaisuuteen kuuluu useita rakennuksia. Jatke Uusimaa Oy on ollut urakoitsijana asuinkerrostaloissa osoitteissa Kirstintie 2, Kirstinharju 2 ja Kirstintie 4. Kirstintie 2:ssa ja Kirstinharju 2:ssa sijaitsevien Espoon Asunnot Oy:n ja Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy:n kokonaisuudessa on neljä asuinkerrostaloa, pihakannen alle toteutettu pysäköintilaitos sekä piharakennelma. Kohteiden pääsuunnittelija on Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipajasta. Espoon Asunnot Oy:n ja NAL Asunnot Oy:n Kirstinharju 4:n asuinkerrostalon pääsuunnittelija on Rolf Keränen Arkkitehdit Ingervo Consulting Oy:stä.

– Onnittelut hienosta ja ansaitusta huomionosoituksesta kaikille projektiin osallistuneille tahoille. Hanke on kokonaisuus, joka alkaa suunnittelijan ensimmäisestä viivanvedosta ja päättyy viimeiseen käden jälkeen, jonka rakentaja jättää kohteeseen. Jatkeen työmaatiimi toteutti vastaava työnjohtaja Jukka Rantalan johdolla Suvelaan koteja, joissa on hyvä olla ja elää. Hieno suunnitelma konkretisoitui näyttäväksi lopputulokseksi. Korttelikokonaisuus on värimaailmaltaan melkoinen piristysruiske Suvelan alueen katukuvassa, suorastaan ilo silmälle, kiittää Jatke Uusimaa Oy:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.