Tommi Mäkelä, rakennustekniikan opiskelija Tampereen yliopistosta

Kuinka päädyit Jatkeelle ja millainen on tehtäväsi?

Ensikosketuksen Jatkeeseen sain ollessani kesätöissä 15-vuotiaana haalarihommissa vuonna 2014. Tämä kesätyö oli ns. ”tutustu ja tienaa” -tyyppinen kahden viikon työelämäkokeilu, jonka sain itse kyselemällä tutuilta. Seuraavan kerran olin jälleen Jatkeella kesäduunissa 2017 ennen armeijaan lähtöä ja siitä lähtien olen ollut joka kesät ovat kuluneet Jatkeella. Armeijasta päästyäni tein reilun puolen vuoden jakson haalarihommissa ennen opintojeni alkua. Kesällä 2019 olin ensikertaa työnjohtoharjoittelijana.

 

Mitä tiesit etukäteen ja mikä herätti kiinnostuksen Jatketta kohta?

Vuonna 2014 ennen kesätöitä en tiennyt juuri mitään Jatkeesta. Olin vain tyytyväinen, että pääsin kesätöihin. 2017 tilanne oli hieman erilainen, sillä silloin oli jo hieman kokemusta Jatkeesta. Suurin syy, miksi halusin päästä jälleen 2017 Jatkeelle töihin oli se, että Jatkeella on ammattimaista porukka töissä ja, että töihin on aina mukava tulla.

 

Miten Jatke mielestäsi eroaa muista alan yrityksistä?

Itselläni ei ole juuri kokemusta muista alan yrityksistä. Sen mitä olen kuullut koulukavereiden kertomuksia eri yrityksissä, olen ymmärtänyt, että Jatkeella annetaan paljon vastuuta osaamisen mukaan kesätyöntekijöille. Mielestäni se on hyvä asia, että pääsee haastamaan itseään sekä oppimaan kokeneiden tekijöiden rinnalla.

 

Mikä Jatkeessa on parasta?

Ilmapiiri ja työkaverit. Joka kesä, kun olen tullut töihin uudelle työmaalle, on minut otettu todella hyvin mukaan Jatkeen ”omaan porukkaan”. Olivat hommat sitten haalarihommia tai työnjohtohommia. Kaikkien Jatkelaisten asenne on ollut aina hyvin ammattimainen, mutta samalla hyvällä tapaa rento. Jos eteen on tullut jokin asia, mitä ei ole osannut tai tiennyt miten tehdään, on voinut hyvillä mielin kysyä apua kokeneemmilta työkavereilta.

 

Millaista lisäarvoa saat harjoittelulla/kesätöilläsi omiin opintoihisi

Kesätöissä oppii sitä mitä koulussa ei opi eli käytännön asioita. Välillä omissa opinnoissa tuntuu, että asioita käydään ainoastaan hyvin teoreettisella tasolla läpi. Viime kesänä oli todella hauskaa päästä tekemään niitä asioita, mitä luennoilla oli käsitelty. Esimerkiksi aikataulutusta ja töiden organisointia. Työkokemuksen kautta saa myös arvokkaita kontakteja tulevaisuutta varten.

 

Millainen on mielestäsi hyvä kesätyöntekijä?

Mielestäni hyvän kesätyöntekijän piirteitä ovat halu oppia uutta, oma-aloitteisuus, virheistä oppiminen ja sosiaaliset taidot varsinkin toimihenkilöiden töissä.

 

Kesätyöhaku 2020 on käynnissä nyt –
tule meille työkaveriksi ja nappaa jatketta opiskelulle.

HAE KESÄTÖITÄ

LUE MUITA JATKELAISTEN URATARINOITA