Pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisen tiimissä on hyvä fiilis

 

Jatkeen liiketoiminta-alueista pääkaupunkiseudulla asuntotuotannon rinnalla toimitilarakentaminen on vilkasta. Koko konsernin mittakaavassa toimitilarakentamisen osuus konsernin liikevaihdosta vuonna 2018 oli hieman vajaa kolmannes / 81 M€ ja rakennettuina neliöinä tämä vastaa n. 63 200 m2. Kautta aikojen Jatkeen menestyksen kivijalka on ollut henkilöstö. Henkilöstöstä pidetään huolta ja heille annetaan tilaa kokea onnistumisia työssään mm. siten, että päätöksiä voi tehdä itsenäisesti.

Luottamuksen ja arvostuksen ilmapiiri vie kohti tuloksia

”Toimitilarakentamisen yksikössä kaikki tekevät itsenäisesti hommia mutta ei koskaan yksin. Sparrausapua on aina lähellä. Jatkeen työskentelykulttuurille ominaista on työntekemisen vapaus ja vastuu sopivassa suhteessa. Ilmapiiri on rento ja työkaverit loistavia kaikilla tasoilla. Jatkelaiset ovat ammattimaista jengiä kautta linjan”, sanoo Jatke Oy pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisen rakennuspäällikkö Esa Rautanen, joka on ollut Jatkeella töissä 5 vuotta.

Samaa mieltä on suunittelupäällikkö Mikko Toivanen, jolla jatkelaisena niin ikään 5 vuotta mittarissa. ”Tiiminä kuljemme rinta rinnan, ilman hierarkiaa. Vapaus ja vastuu konkretisoituu esimerkiksi päätöksenteon hetkellä: niitä (päätöksiä) voidaan tehdä nopeasti ilman erillistä hidasta byrokratiaa, mikä tekee toiminnastamme joustavaa ja jouduttavaa kumppaneille päin”, Mikko täsmentää.

Kustannuslaskijalle toimitilarakentaminen on mielenkiintoista

Laskentapäällikkö Niina Pajarinen on jatkelainen nyt neljättä vuotta. Aiemmin laskentaa myös asuntotuotannon puolella tehnyt Pajarinen löytää omasta pestistään ja tiimistään paljon positiivista. ”Kustannuslaskenta, nimenomaan toimialarakentamisen puolella on mielenkiintoista, sillä kahta samanlaista rakennusta ei tule. Urakkamuoto tietysti vaikuttaa myös. Joskus laskentavaiheessa ollaan kontaktissa myös ulkomaisiin toimittajiin, kun sopivia ratkaisuja oikeaan markkinahintaan etsitään. Urakan voitto on tietysti aina mukavaa mutta kokonaisuudessa meidän Jatke pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisen tiimin jouheva tapa toimia ja hyvä keskinäinen yhteistyö on työssäni parasta”, Niina sanoo. ”Erityisesti toimitilayksikön johtaja, Pauli Karjalainen, ei ainoastaan ole erittäin kokenut ja hyvä rakentaja mutta myös hauska ja rento esimies”, Niina, Esa ja Mikko summaavat.

Ei kankeaa byrokratiaa

Jatkeella on lokakuun 2019 alussa kaikissa yksiköissä yhteensä 332 henkilöä töissä. Vuonna 2019 liikevaihto tulee ylittämään 300 miljoonaa. Henkilöstöltä kysyttäessä Jatkeen parhaita puolia, usein sanottuja ovat vapaus, vastuu ja kankean byrokratian puute. Erityisiä mainintoja saavat myös loistavat työkaverit, joilla kaikilla on sama päämäärä: rakentaa ihmisille koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Jatkelainen rakentaa siis kuin itselleen ja tekee sen minkä lupaa. Siksi olemme luotettavia.

LUE TOIMITILARAKENTAMISEN REFERENSSEJÄ

LUE MUITA JATKELAISTEN URATARINOITA