Wärtsilän Loft-tehdas, Turku

Aurajoen rannalla sijaitsevan Loft-tehtaan menneisyys kertoo vaiherikasta tarinaa 1900-luvun teollisuushistoriasta. Punatiilinen konepajahalli rakentui vuonna 1934 ja laajentui kaarihallilla 1958, kun toisen maailmansodan jälkeinen laivateollisuus lähti huimaan nousuun. Aktiivisina vuosinaan laivanrakennuksen kulmakivi toimi Suomen suurimpana telakkana ja työpaikkana, työllistäen parhaimmillaan yli 5000 työntekijää.

Kun telakka-alue kävi tilausmääräänsä nähden liian pieneksi, laivanrakennus siirrettiin Turun Pernon telakalle ja viimeiset työt Turun telakalla valmistuivat vuonna 2004. 80-vuotias tiilitehdas lukeutuu yhä Turun näyttävimpiin rakennuksiin ja on tänä päivänä harvinainen pala arvokasta teollisuushistoriaa.

Loft-tehtaaseen valmistuu 155 näyttävää kotia, joiden 6 metrin huonekorkeudet ja ikkunapinnat antavat huonetiloille avaruutta, luonnonvaloa ja muunneltavuutta. Ylimmän kerroksen harvinaislaatuisista penthouse-asunnoista avautuu yksityiset jokinäkymät kattoterasseilta, jotka tarjoavat ylelliset puitteet nautinnolliselle elämäntyylille.

KATSO MYÖS NÄMÄ REFERENSSIT

Melkonkatu 22, Helsinki

Logitri, Tuusula

LISÄTIETOJA

Jukka Aaltonen

Jukka Aaltonen

Toimitusjohtaja
Jatke Länsi-Suomi Oy
050 597 8889
010 328 7111
jukka.aaltonen@jatke.fi